اثرات درنچ کردن Megasphaera elsdenii برpH شکمبه و نگاری در گاوهای شیرده تحت چالش اسیدوز شکمبه تحت حاد ​

اسیدوز تحت حاد شکمبه(SARA) اختلالی مهم در گاوهای شیری با پیامدهای اقتصادی و رفاهی است. یک استراتژی پیشگیرانه برای ...

اسیدوز تحت حاد شکمبه(SARA)  اختلالی مهم در گاوهای شیری با پیامدهای اقتصادی و رفاهی است. یک استراتژی پیشگیرانه برای کنترل SARA نوشیدن خوراکی پروبیوتیک ها مانند Megasphaera elsdenii است. هدف این مطالعه ارزیابی اثرات درنچ M. elsdenii بر pH شکمبه، میزان تولید شیر و اجزای آن و رفتار تغذیه ای گاوهای شیرده تحت چالش SARA بود. این مطالعه شامل دو ازمایش با 8 گاو برای تعیین کارایی درنچ کشت زندهM. elsdenii NCIMB 41125  بود. دوره آزمایشی هر آزمایش، 8 روز با یک دوره 4 هفته ای بین دوره ها بود. 3 روز اول هر دوره روزهای پایه در نظر گرفته شدند. در روز 4 هر دوره، خوراک توزیع شده بر اساس میانگین مصرف خشک ماده خشک در طول دوره پایه به نصف کاهش یافت. در روز 5 هر دوره، همه گاوها جیره چالشی غنی از کربوهیدرات های سریع التخمیر به مدت 2 ساعت برای القا SARA دریافت کردند. پسماند خوراک وزن شد و با جیره روزانه جایگزین شد. 3 روز آخر هر دوره آزمایشی روز بهبودی محسوب گردید. تفاوت بین هر ازمایش زمان تجویزM. elsdenii  بود، جایی که در ازمایش اول 4 روز قبل (PRO-4) و در ازمایش دوم روز قبل (PRO-1) از چالش SARA مصرف شد. گاوها به طور تصادفی به یک تیمار (PRO-4 یا PRO-1) یا کنترل (CON-4 یا CON-1) اختصاص داده شدند و در دوره بعدی جابه جا شدند. در آزمایش اول، گاوهای PRO-4 شیر بیشتر (01/0> P)، با درصد پروتئین بیشتر (03/0 = P) و نسبت چربی به پروتئین کمتر (01/0 = P) در مقایسه با گاوهای شاهد تولید کردند. گاوهای PRO-4 همچنین دارای pH شکمبه بیشتر بودند و در مقایسه با گاوهای شاهد اسیدوز کوتاهتر و با شدت کمتر (P <0.05) و ماده خشک مصرفی بیشتر (04/0 = P) داشتند. رفتار تغذیه ای تحت تأثیر تیمار در آزمایش اول قرار نگرفت. در آزمایش دوم، فقط زمان تغذیه تحت تأثیر تیمار قرار گرفت، و گاوهای PRO-1 زمان تغذیه (01/0> P) بیشتر در روز در مقایسه با گاوهای شاهد داشتند. نتایج نشان دهنده مزایای بالقوه M. elsdenii در پویایی pH شکمبه، انعطاف پذیری در مقابل اسیدوز و احتمالاً تولید شیر و مصرف خوراک است. با این حال، به نظر می رسد که زمان درنج کردن ممکن است بر حضور M. elsdenii و اثربخشی درنچ کردن تأثیر بگذارد.

نتایج حاصل از این آزمایش نشان می دهد که ممکن است درنچ کردن M. elsdenii در گاوهای شیری سود داشته باشد. ما دریافتیم که درنچ کردن بر پویایی pH شکمبه تأثیر مثبت می گذارد، و مصرف خوراک و انعطاف پذیری در مقابل اسیدوز را افزایش می دهد، که در نتیجه می تواند بر تولید و ترکیب شیر تأثیر بگذارد. شواهد کافی برای اثبات تأثیر M. elsdenii بر رفتار تغذیه ای گاوها وجود نداشت. نکته مهم، ما متوجه شدیم که زمان استفاده از درنچ ممکن است عاملی مهم برای اثربخشی درنچ باشد و تحقیقات آینده باید پویایی رابطه حضور جمعیت M. elsdenii با pH شکمبه و سلامت را بررسی کند.

 

 

گروه علمی شرکت اگرین تک

  • تعداد بازدید: 808

دیدگاه ها

نظر شما پس از تایید مدیردر سایت نمایش داده می شود